L’Hospital homenatja les voluntàries Pilar Martínez i Consol Selva i la Creu Roja pel seu suport a les persones grans

L’Hospital homenatja les voluntàries Pilar Martínez i Consol Selva i la Creu Roja pel seu suport a les persones grans

“Els voluntaris són una de les grans ànimes de la residència i per això els hem d’estar eternament agraïts”. D’aquesta manera l’administrador de l’Hospital Sant Joan Baptista, Fernando Herraiz, va subratllar la importància de la tasca del voluntariat, ahir durant l’acte d’homenatge celebrat al mateix Hospital i que tradicionalment agraïa la tasca de les monges concepcionistes, les darreres de les quals van marxar el Sant Joan.

La festa de voluntariat va convocar residents, voluntaris i familiars a la tradicional Missa, l’actuació de la Coral de l’Hospital, i els homenatges programats. Els voluntaris Pilar Martínez i Consol Selva van rebre una distinció per la seva llarga tasca de voluntariat. Pilar Martínez va explicar que la seva aportació consistia en “donar de menjar i acompanyar els residents de manera permanent; a qui li agrada col·laborar és fantàstic i els residents ho agraeixen”. Martínez va afegir que “quan em veuen arribar ja em donen la mà i això omple moltíssim. No té preu i fins al punt que d’aquí uns anys jo estaré aquí també i estaré molt ben acompanyada”. Per la seva part, Consol Selva va manifestar que la seva col·laboració és “venir de dilluns a divendres i ajudar-los a sopar. Només arribar em donen un somriure i aixequen la mà, i és quan me n’adono que tot això ho paga tot”.

En la tasca diària d’ajudar als residents un paper important és el que ofereix la Creu Roja. La seva presidenta a Sitges Lídia Lanuza, va apuntar que “per a nosaltres és molt mportant el treball per la gent gran, per ajudar-los a fer la vida més fàcil. Hem centrat els nostres esforços per fer possible projectes per la gent gran, com l’acompanyament en cotxe a persones que tenen problemes de mobilitat o portar-los al metge, fer tallers de memòria, gimnàsia i reiki, i que puguin gaudir d’una vida social”.

Marcelina Giménez és treballadora social i coordina les activitats que es porten a terme a l’Hospital. “Quan s’ingressa en una residència no s’acaba la vida, sinó que és el moment que siguis tu mateix i que puguis fer coses que no havies fet mai abans, com participar a la coral o prendre’t les coses d’una altra manera”. La Marcelina va explicar que des de fa vuit anys “hi ha un acord amb l’Escola Pia, on vénen a fer un taller intergeneracional i als residents els hi encanta”.

L’alcalde, Miquel Forns, va comentar en l’acte d’homenatge que “els pobles i les ciutats poden tenir grans carrers, i grans equipaments, però el que els fa bons és, sobretot, la humanitat de la seva gent. Hi ha persones que dia rere dia que acompanyen a la gent gran, amb la seva entrega i generositat”.

Actualment, l’Hospital Sant Joan Baptista compta amb més de 30 voluntaris i 102 residents. Una de les col·laboradores, Vinyet Carreró, va apuntar que “si puc ajudar a algú ajudo, i m’agrada xerrar amb els resdients. Totes les festes són molt maques, fixa’t que fins i tot per Nadal fan cagar el tió. Aquí les persones mai no es troben soles”.

Albert Roca i Lara

2024-03-14T16:09:38+00:00
Go to Top