Els 700 anys de l’Hospital han arribat al punt estel·lar amb l’arribada del Corpus. L’Hospital ha tingut l’enorme honor, i a la vegada responsabilitat, de realitzar la catifa del Cap de la Vila. La reproducció de la cúpula noucentista de l’Hospital, que cobria l’altar on el mossèn de la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla  va oficiar la missa a mitja Processó, va cridar l’atenció de vilatans i turistes, per l’enorme semblança amb la real.

Per altra banda, també destacar que l’Exposició de Clavells, que habitualment s’ubicava als jardins del Retiro, es pot visitar fins al pròxim diumenge 9 de juny als jardins de l’Hospital.

Com a dades curioses, per a l’elaboració de la cúpula, amb una estructura de fullola i PVC, es van utilitzar 1.500 teules de porexpan fetes i pintades a mà una a una. Per a la catifa es van necessitar 23.000 clavells vermells;  11.000 clavells blancs, 12 bosses de gespa i 9 sacs de pellofa.

Finalment, la Fundació de l’Hospital vol agrair tots els que han ajudat que la catifa sigui possible. Començant pels carrossaires i l’equip del Prado: Mingu, Paco, Piquer, Ros, Juanfra, Rentero, David, Carles, Manel, Marc, Sandra, Mònica, Jordi, Isaac i Carme. També volem fer un agraïment especial al Ferran Vicente, al Michel i al Joan Marcé, membres de la brigada de l’Ajuntament de Sitges. I per acabar, al Pep Pascual. Sense vosaltres, no hauria estat possible que el somni es fes realitat.